Dmitri Polianski, adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, spune că o înregistrare video cu o bunică pro-rusă din Ucraina care primește mâncare de la soldații ucraineni, i-a impresionat pe colegii săi de la Organizația Națiunilor Unite, relatează TASS.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Mulți oameni au fost interesați, colegii de pe margine au întrebat și apoi au sunat să întrebe ce fel de bunică este. Am trimis un videoclip și le-am spus. Această poveste a rezonat cu adevărat aici și sunt foarte bucuros că a rezonat și acasă", a spus diplomatul rus în timpul emisiunii lui Vladimir Soloviov, considerat propagandistul favorit al Kremlinului.

Polianski, care face referire la o înregistrare video cu o bunică ce a ieșit cu steagul sovietic să îi întâmpine pe soldații ucraineni crezând că sunt „eliberatori” ruși, a mai spus că nu a putut să nu împărtășească această poveste.

Înregistrarea video s-a viralizat pe platformele social media rusești și a fost rapid preluată de propaganda oficială a Kremlinului.

Bunicuța pro-rusă, folosită de propaganda Kremlinului

„Cred că a realizat o ispravă pentru că i se putea întâmpla orice. Ea a ieșit cu un baner, nu a trișat, nu a jucat teatru ar fi putut să se sperie, să fie probabil bătută. Dar ea a continuat să promoveze ceea ce crede”, a explicat Dmitri Polianski.

Însuși diplomatul rus a relatat însă că soldații ucraineni i-au oferit mâncare femeii, afirmând însă că aceasta a refuzat când și-a dat seama ce se întâmplă, cerând înapoi steagul sovietic luat de militarii Kievului.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a oferit luni primele explicații cu privire la folosirea steagului sovietic în Ucraina de forțele armate ale Rusiei.

Polianski a precizat în timpul emisiunii lui Sovoliov că va continua să împărtășească astfel de povești la ONU.

Urmărește ultimele evoluții din a 55-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.