România s-ar afla, alături de Polonia, Statele Unite și Canada, printre țările care ar fi trimis cei mai mulți „mercenari" să lupte pentru Armata Ucrainei, susține Ministerul rus al Apărării, citat de agenția de presă rusă Tass.

HotNews.roFoto: Hotnews

Agenția de presă a Rusiei a difuzat inițial aceste informații duminică, însă era invocat doar un număr total de mercenari, fiind menționată doar Polonia. Luni, Tass a revenit asupra informațiilor atribuite purtătorului de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.

El a susținut că de la începutul războiului - numit de Moscova „operațiune specială" - regimul de la Kiev ar fi recrutat 6.824 de mercenari străini din 63 de țări.

Potrivit reprezentantului Ministerului rus al Apărării, majoritatea mercenarilor - 1.717 - ar fi venit din Polonia, România fiind menționată și ea printre țările care ar fi trimis Ucrainei cei mai mulți „mercenari".

„Aproximativ 1.500 de mercenari au sosit din Statele Unite, Canada și România. Până la 300 de oameni din Marea Britanie și Georgia (din fiecare țară). 193 de oameni au sosit din zonele controlate de Turcia în Siria", a adăugat el.

Rusia susține că ar fi ucis peste 1.000 de „mercenari" străini, în timp ce alți 912 ar fi refuzat să ia parte la ostilități și ar fi fugit din Ucraina.

"Au venit în Ucraina pentru a câștiga bani ucigând slavi. Prin urmare, cel mai bun lucru care îi așteaptă este răspunderea penală și pedepse lungi cu închisoarea", a spus Konașenkov.