Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că are dificultăți în a crede în seriozitatea „unor țări sau a unor lideri” după escaladarea războiului din țara sa, relatează CNN.

Volodimir Zelenski la Bucha, localitatea de lângă Kiev unde a avut loc un masacruFoto: Ronaldo Schemidt / AFP / Profimedia Images

„Nu mai cred lumea. După ce am văzut ce se întâmplă în Ucraina - vreau să spun că nu cred că ar trebui să mai credem - unele țări sau pe unii lideri. Nu le mai credem cuvintele. După escaladarea Rusiei, nu ne credem vecinii”, a spus Zelenski întrebat de Jake Tapper de la CNN dacă nu i se par fără valoare declarațiile unir lideri mondiali care spun ”niciodată din nou”, un slogan care este asociat cu Holocaustul și care este rostit adesea după comiterea unor crime împotriva umanității.

Președintele ucrainean a continuat spunând că nici măcar nu crede în garanțiile de securitate de tip tratate internaționale și în dreptul internațional, deoarece războiul din Ucraina se dezlănțuie, iar Rusia este acuzată de presupuse crime de război.

"Nu mai cred în documente, pentru că avem și un Memorandum de la Budapesta - cred că știți toate detaliile despre asta. Pentru mine, aceasta este doar o bucată de hârtie și nu costă nimic", a spus Zelenski.

Zelenski a spus că el nu mai crede decât în eforturile practice și tangibile ale poporului ucrainean.

„Noi credem doar în lucruri contractuale, pragmatice. Dacă sunteți prietenii sau partenerii noștri, dați-ne arme, dați-ne ajutor, sprijiniți-ne, dați-ne bani și opriți Rusia, (...). O poți face dacă ne ești prieten”, a spus el.

„Singura credință care există este credința în noi înșine, în oamenii noștri, credința în forțele noastre armate și credința că țările ne vor sprijini nu doar cu cuvintele lor, ci cu acțiunile lor. Și asta este tot. Niciodată din nou... Într-adevăr, toată lumea vorbește despre asta și totuși, după cum puteți vedea, nu toată lumea are curajul.”

Citește și:

VIDEO Zelenski: Ucraina nu are intenția de a renunța la Donbas pentru a pune capăt războiului / Dacă rușii ar captura Donbas, ar putea veni spre Kiev

-------------

  • Urmăriți LIVETEXT pe HotNews.ro evoluția evenimentelor în ziua 53 a războiului din Ucraina