​Ministerul rus al Apărării a anunțat, sâmbătă seară, că Rusia „a curățat complet” zona urbană a Mariupolului de trupele „Azov, mercenari străini și militari ucraineni”, scrie Tass.

Tanc rusesc in MariupolFoto: Sergei Bobylev / TASS / Profimedia

​„În timpul eliberării Mariupolului, 1.464 de militari ucraineni s-au predat. Pierderile ucrainene doar la Mariupol s-au ridicat la peste 4.000 de persoane la 16 aprilie. Întreaga zonă urbană a Mariupol a fost complet curățată de militanții Azov, mercenari străini și Forțele Armate ale Ucrainei”, a anunțat Ministerul Apărării al Federației Ruse, potrivit Tass.

Potrivit sursei citate, îin jur de 2.000 de luptători ucraineni, Azov și mercenari s-au refugiat în incinta combinatului Azovstal.

Dacă Mariupol pică, nu mai sunt negocieri, spune Zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat sâmbătă că „eliminarea” ultimilor militari ucraineni din Mariupol, orașul-port asediat de forțele ruse, „ar pune capăt oricăror negocieri de pace” cu Moscova.

„Eliminarea soldaților noștri, a oamenilor noștri (la Mariupol) va pune capăt oricăror negocieri” pentru pace între Rusia și Ucraina, a declarat Zelenski într-un interviu acordat site-ului de știri Ukrainska Pravda.

Luptătorii ucraineni care rămân la Mariupol și refuză să se predea vor fi eliminați, a declarat șeful Republicii Populare Donețk (DPR), susținută de Rusia.

Aliații Moscovei sunt aproape de capturarea Mariupolului, dar se crede că forțele ucrainene rezistă atacului din zona portului și a combinatului siderurgic Azovstal.

Săptămâna aceasta, Moscova a susținut că peste 1.000 de pușcași marini ucraineni s-au predat în Mariupol, dar Ucraina a negat informația.