Rusia se concentrează pe regruparea și întărirea trupelor sale, continuând bombardamentele și blocada la Harkiv, potrivit ultimelor date publicate de Armata Ucrainei și serviciul de informații.

Harta Razboiului din Ucraina - ziua 51Foto: Ministerul Apărării din Marea Britanie

În ultimele 24 de ore, forțele ucrainene ar fi reușit să respingă nu mai puțin de 10 atacuri ale rușilor din regiunile separatiste Donețsk și Luhansk, distrugând 3 tancuri, un transportor militar, 2 vehicule și 3 sisteme ale artileriei. Echipajul unuia dintre blindatele armatei ruse ar fi fost capturat.

Armata Ucrainei avertizează asupra riscului intensificării atacurilor cu rachete asupra infrastructurii logistice, atacuri lansate de pe navele de război rusești din Marea Neagră.

“În apele Mării Azov, forțele navale ale inamicului continuă să întreprindă operațiuni de blocare a portului Mariupol”, mai spune partea ucraineană, citată de The Guardian.

Pe de altă parte, forțele armate ale Ucrainei spun că nu s-au înregistrat schimbări semnificative ale situației din Severodonetsk, unde s-ar fi înregistrat totuși victime ca urmare a bombardamentelor din cursul nopții. Vineri, guvernatorul regiunii anunța intensificarea atacurilor rușilor și preciza că 70% din oraș a fost distrus. Doar 20.000 de localnici din totalul de 135.000 au rămas în oraș.

Rusia și-a concentrat atacurile în direcția Slobozhansky și Donețsk, și încearcă să preia controlul în regiunea Luhansk, la Popasna.

În același timp, forțele ucrainene spun că este de așteptat ca rușii să reia asaltul în regiunea Herson.