Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că între 2.500 şi 3.000 de soldaţi ucraineni au murit în războiul cu Rusia şi alţi 10.000 au fost răniţi.

Volodimir ZelenskiFoto: Captura de ecran

Preşedintele Zelenski a declarat că situaţia militară din sudul şi estul ţării este „încă foarte dificilă”, în timp ce a lăudat lupta forţelor sale armate.

"Succesele armatei noastre pe câmpul de luptă sunt cu adevărat semnificative, semnificative din punct de vedere istoric. Dar încă nu sunt suficiente pentru a curăţa pământul nostru de ocupanţi. Îi vom mai bate", a spus Zelenski într-o intervenţie video de noaptea târziu, potrivit Reuters citată de News.ro.

El a solicitat din nou ca aliaţii să trimită arme mai grele şi un embargo internaţional asupra petrolului rusesc.

Rusia a declarat că a lovit ceea ce a descris ca fiind o fabrică de la periferia Kievului care producea şi repara rachetele antinavă, ca represalii pentru scufundarea de joi a navei amiral Moskva a flotei de la Marea Neagră.

Ucraina a spus că una dintre rachetele sale a provocat scufundarea crucişătorului Moskva, un simbol puternic al rezistenţei sale la un inamic mai bine înarmat.

Moscova a declarat că nava s-a scufundat în timp ce era remorcată, după un incendiu provocat de o explozie de muniţie.

Statele Unite consideră că Moskva a fost lovit de două rachete ucrainene şi că au existat victime, deşi cifrele sunt neclare, a declarat un înalt oficial american.

Rusia a spus că peste 500 de marinari de la bordul navei Moskva au fost evacuaţi după explozie. Nici această afirmaţie, nici evaluarea SUA nu au putut fi verificate în mod independent.

------