Ucraina susține că Anton Kuprin, comandantul crucișătorului Moskva, a murit după o explozie la bordul navei care s-a scufundat în timp ce era tractată spre țărm, scrie The Guardian, preluând surse ucrainene. Cu toate acestea, informația a fost infirmată ulterior de imaginile difuzate de Ministerul rus al Apărării cu supraviețuitorii de pe crucișătorul scufundat.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE: Anton Kuprin apare în imaginile difuzate pe 16 aprilie de ministerul rus al Apărării cu echipajul salvat de pe crucișătorul scufundat Moskva.

„Căpitanul de prim rang, comandantul navei amirale a crucișătorului Moskva al Flotei Mării Negre, Anton Kuprin a murit în timpul exploziei și incendiului de la bord”, a spus Anton Gerașcenko, consilier al Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, pe canalul său de Telegram.

Cel puțin două din rachetele Neptun ar fi lovit crucișătorul, în apropiere de Insula Șerpilor. Moscova neagă atacul și susține că nava s-a scufundat după ce a suferit pagube ca urmare a unui accident cu muniția la bord.

Guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvozhayev, a spus că „echipajul a fost evacuat, au fost salvați. Acesta este principalul lucru. Îi așteptăm pe eroii noștri la Sevastopol”.

Ilya Ponomaryov, un fost deputat rus care locuiește acum la Kiev, susține că doar 58 de membri ai echipajului din 510 au supraviețuit, dar nu este clar care este sursa acestei cifre.

„Armata rusă nu a reușit să evacueze echipajul crucișătorului scufundat „Moskva”, a declarat Natalia Gumenyuk, purtătoare de cuvânt la Serviciul de Grăniceri al Ucrainei, potrivit Nexta.