Statele Unite consideră că războiul declanșat de Rusia în Ucraina ar putea dura până la sfârșitul anului 2022, le-ar fi spus secretarul de stat american Antony Blinken aliaților europeni, conform CNN, care citează doi oficiali europeni.

Cladire guvernamentala din Nikolaev bombardata de rusiFoto: Laine Nathan/Abaca Press/Profimedia Images

CNN scrie că mulți dintre oficialii cu care a discutat au subliniat că este greu de prezis cât timp ar putea dura războiul, dar majoritatea spun că nu există indicii că obiectivele finale ale președintelui rus Vladimir Putin s-au schimbat și este puțin probabil ca acesta să fie interesat de negocieri diplomatice dacă nu se va confrunta cu o înfrângere militară.

Consilierul american pentru securitate națională Jake Sullivan a preciat joi că luptele vor continua „luni sau chiar mai mult”, în timp ce alți doi oficiali europeni au spus că cred că bătălia din estul Ucrainei ar putea dura patru până la șase luni.

Vineri, în cea de a 51-a zi a războiului, Ministerul rus al Apărării a susținut că numărul și amploarea atacurilor cu rachete ale armatei ruse în regiunea Kiev vor spori în perioada următoare ca răspuns la acțiunile de ”sabotaj” pe care le-ar fi comis forțele ucrainene pe teritoriul său, transmite presa rusă citată de Reuters. Amenințarea vine după ce armata rusă a înregistrat o pierdere considerabilă după scufundarea navei de război Moskva.