Volodimir Zelenski s-a fotografiat miercuri cu timbre în care apare nava rusă Moskva înainte ca aceasta să fie grav avariată, miercuri noapte. Autoritățile ucrainene spun că au lovit crucișătorul cu două rachete Neptun.

HotNews.roFoto: Hotnews

Zelenski a postat miercuri, pe contul său de Instagram o fotografie în care ține în mână timbre emise de Poșta Ucraineană dedicate celebrului gest de sfidare al soldaților ucraineni de pe Insula Șerpilor, în care a fost implicat crucișătorul grav avariat miercuri noapte, Kievul spunând că a fost lovit cu rachete Neptun.

Acel moment de la începutul războiului a devenit unul de referință pentru rezistența ucrainenilor, iar în el a fost implicat tocmai crucișătorul Moskva, nava amiral a Rusiei la Marea Neagră, căruia soldații de pe Insula Șerbilor i-au spus ”navă rusă, du-te dracului” (traducere aproximativă, expresia în limba ucraineană fiind foarte obscenă)

Poșta ucraineană a făcut un concurs de desene pentru a omagia acel moment și a emis apoi un timbru dedicat momentului.

Iar Volodimir Zelenski a postat pe Instagram miercuri, înainte ca Moskva să fie grav avariată, o fotografie în care arată aceste timbre, subliniind că fraza de sfidare a apărătorilor Insulei este un simbol al rezistenței ucrainene.

„Nu uitați că nava rusă merge întotdeauna într-o singură direcție”, a scris președintele ucrainean pe rețeaua de socializare.