Un pod feroviar rusesc cheie a fost distrus în regiunea de graniță cu Ucraina într-un potențial act de sabotaj - în timp ce Rusia se bazează pe căile sale ferate pentru a schimba forțele de atac în pregătirea unui asalt masiv asupra Ucrainei, relatează The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fotografii ale podului, din regiunea Belgorod din Rusia, arată că șina este îndoită cel mai probabil din cauza unei explozii.

Fotografiile, precum și știrile despre incident, au fost publicate pentru prima dată marți de guvernatorul local rus și de presa locală.

„Nu există victime”, a scris guvernatorul Vyacheslav Gladkov.

Posibil sabotaj pentru a împiedica Rusia să transporte echipament militar

Incidentul are loc în momentul în care Rusia a început să-și militarizeze regiunile de graniță din apropierea Ucrainei, în semn că efortul de război al Rusiei se îndreaptă spre estul Ucrainei.

Ucraina nu a confirmat dacă se află în spatele atacului asupra podului feroviar, despre care experții ar spune că ar avea sens un raid transfrontalier menit să încetinească transferul Rusiei de artilerie grea și alte vehicule militare necesare pentru a se pregăti pentru un asalt în regiunea Donbas a Ucrainei.

Rusia se bazează foarte mult pe calea ferată pentru a-și muta echipamentul militar. Podul se află la doar patru mile (puțin peste 6 kilometri) de graniță pe o linie feroviară care merge spre sud în Ucraina și se află pe o linie de alimentare între Rusia și teritoriul pe care îl deține aproape de orașul Izium, lângă Donbas.

Sau...Atac rusesc de tip steaga fals

Serviciile secrete ucrainene au avertizat, pe altă parte, că Rusia ar putea pregăti atacuri de tip „steag fals” care ar putea justifica o nouă ofensivă în săptămânile următoare.

Vladimir Putin a declarat marți că războiul va continua „până la finalizarea lui completă și ne vom atinge obiectivele”, dând vina pe Occident pentru că a forțat Rusia să atace Ucraina. El a negat, de asemenea, dovezile conform cărora soldații ruși au comis crime de război în orașul ucrainean Bucha.

Oficialii ucraineni au spus că Rusia ar putea încerca să stimuleze opinia publică în sprijinul războiului prin organizarea de atacuri de tip terorist care pot fi apoi puse pe seama Ucrainei.

„Serviciile de informații ruse plănuiesc o serie de atacuri teroriste cu bombardarea și compromiterea clădirilor rezidențiale, spitalelor și școlilor din așezările rusești”, a declarat general-major Kyrylo Budanov, șeful serviciilor de informații militare din Ucraina.

El mai spune de asemenea că „plănuiesc atacuri cu rachete asupra orașului Belgorod (din apropierea graniței Ucrainei cu Rusia) sau într-unul din orașele din Crimeea”.