Imaginea cu o fetiță ucraineancă în vârstă de 2 ani pe spatele căreia mama a scris cu pixul datele de contact ale familiei pentru cazul în care părinții ar fi uciși de trupele ruse sau copila s-ar pierde din cauza războiului a devenit virală. BBC a reușit să stea de vorbă cu mama copilei, care a reușit să ajungă cu fetița sa în Franța, după ce a trecut inclusiv prin România.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oleksandra Makoviy a scris pe corpul fiicei sale, Vira, numele, vârsta și câteva numere de telefon.

Spune că s-a întâmplat în prima zi de război și că se pregăteau să fugă din Kiev. Împachetându-și lucrurile sub zgomotul bombelor, femeia nu era sigură că va reuși să scape.

  • „Cea mai mare teamă a mea a fost că Vira se pierde sau că vom muri și nu va afla niciodată cine este sau din ce familie provine (...)
  • În cazul morții noastre, ea ar putea fi găsită și s-ar fi putut ști cine este”, a explicat pentru BBC Oleksandra Makoviy.

Familia se află acum în Franța, unde se simte „înconjurată de dragoste și grijă”. Au ajuns în Franța după o lungă călătorie prin Republica Moldova, România și Belgia.

Acum, tânăra spune că este „zdrobită” psihic și că totul a fost atât de traumatizant încât pur si simplu este îngrozită să iasă afară.

  • "Vira este bine. Este prea mică pentru a înțelege ce se întâmplă.
  • Poate simte ceva la mine, dar este prea mică pentru a înțelege. Sunt foarte fericită că este atât de mică", adaugă tânăra.

-----------

Urmărește ultimele evoluții din a 48-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO