”Rusia a pierdut contactul cu realitatea atât de tare încât ne acuză pe noi de distrugerile cauzate în mod evident de trupele rusești”, a declarat președintele Ucrainei Volodimir Zelenski, în ultimul mesaj către națiune transmis duminică noaptea. Zelenski a afirmat că, în această săptămână, Rusia se pregătește să lanseze o operațiune de mare amploare în estul țării.

Volodimir ZelenskiFoto: Handout / AFP / Profimedia

”Spun că nu ei au comis crimele de la Bucha, ci noi, cu toate că este evident pentru toată lumea că oamenii au fost uciși în timpul ocupației armatei ruse. Spun că atacul cu rachete de la Kramatorsk nu a fost comis de ei, ci de noi. Și asta cu toate că propagandiștii lor au fost cei care au anunțat atacul. Cu toate că rachetele au fost lansate din teritoriile controlate de ei. Despre toate satele și orașele distruse spun același lucru, că nu au fost ei, ci noi”, a spus Zelenski, citat de The Guardian.

”Știți de ce? Pentru că sunt lași”, a mai declarat Zelenski.

Președintele Ucrainei a adăugat că liderii ruși se tem să recunoască faptul că decenii întregi au cheltuit resurse imense plătind niște persoane pe care doreau să le transforme în eroii viitoarei prietenii ruso-ucrainene, doar că aceste persoane s-au dovedit bune doar la a lua banii Moscovei și a-i băga în propriul buzunar.