Premierul britanic Boris Johnson s-a aflat sâmbătă după-amiază la Kiev, unde s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Boris JohnsonFoto: Gov.uk

UPDATE 17:45 Johnson a discutat cu Zelenski despre furnizarea de către Marea Britanie a unor ajutoare financiare și militare suplimentare pentru Ucraina.

Un purtător de cuvânt din Downing Street, citat de Reuters, a spus că Johnson a mers să se întâlnească cu Zelenski pentru a-și „arăta solidaritatea cu poporul ucrainean”.

„Vor discuta despre sprijinul pe termen lung al Marii Britanii pentru Ucraina, iar prim-ministrul va prezenta un nou pachet de ajutor financiar și militar”, a precizat reprezentantul guvernului britanic.

________

Anunțul privind sosirea lui Johnson la Kiev a fost făcut de biroul de presă al lui Zelenski, fără a fi oferite însă informații suplimentare cu privire la această vizită fulger, scriu agențiile internaționale de presă.

O fotografie de la întâlnirea dintre Boris Johnson și Volodimir Zelenski a fost difuzată pe Twitter de Ambasada Ucrainei la Londra, imaginea fiind însoțită de mesajul: „Surpriză”.

___