„Mesajul nostru către guvernul indian este că toate costurile și consecințele unei alinieri strategice explicită cu Rusia vor fi semnificative și vor avea efecte pe termen lung”, a declarat Brian Deese, șeful Consiliului Economic Național al Casei Albe, Brian Deese, citat de BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Există cu siguranță zone în care am fost dezamăgiți atât de deciziile Chinei, cât și ale Indiei, în contextul invaziei”, a adăugat el.

India, care a refuzat să impună sancțiuni împotriva Rusiei, este cel mai mare importator de arme rusești, potrivit Bloomberg.

Declarațiile lui Deese vin la puțin timp după ce adjunctul consilierului american pentru securitate națională, Daleep Singh, a făcut o vizită oficială în India săptămâna trecută.

„Ceea ce Daleep le-a spus omologilor săi în timpul acestei vizite a fost că nu credem că este în interesul Indiei să accelereze sau să crească importurile de energie sau de alte mărfuri din Rusia ”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, după revenirea domnului Singh în SUA.