SUA consideră acum că „vor putea identifica unitățile ruse” care au comis atrocitățile de la Bucha, Ucraina, potrivit unui oficial american familiarizat cu ultimele informații, relatează CNN.

Foto:

Identificarea celor implicați „este o prioritate extrem de mare acum” pentru comunitatea de informații din SUA, a spus oficialul.

Colectarea și analizarea fluxurilor de informații folosind toate instrumentele și mijloacele disponibile a fost în desfășurare de când atrocitățile au ieșit la iveală, iar SUA se află în punctul de a „restrânge” numărul posibilităților, a spus oficialul.

Nu este sigur că SUA își vor anunța public concluziile și ar putea fi luată o decizie de a lăsa acest lucru în seama Ucrainei, a spus oficialul. SUA analizează, de asemenea, posibili indicatori că mai mult de o unitate sau un grup de luptători ruși s-au aflat în Bucha în perioada în care au avut loc atrocitățile. SUA încearcă să stabilească dacă unele dintre acestea s-au întâmplat în timp ce o unitate rusă se retrăgea, iar alta a intrat, a adăugat oficialul.

Anonymous a publicat duminică o listă a soldaților ruși care luptă în Ucraina. Ar fi vorba despre datele personale ale celor 120.000 de soldați ruși trimiși pe frontul din Ucraina de Vladimir Putin în așa-zisa ”operațiune militară specială”.

Citește și: