Ministrul transporturilor, Grant Shapps, a declarat că a împiedicat utilizarea unui avion privat care are legături cu oligarhii ruși, relatează The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Shapps a postat sâmbătă pe Twitter: „Nu vom asista să îi privim pe cei care au câștigat milioane prin patronajul [președintelui rus Vladimir] Putin cum își trăiesc viața în pace în timp ce sânge nevinovat este vărsat”.

Aeronava va rămâne la aeroport, în timp ce oficialii investighează în continuare dacă se încadrează în recenta legislație privind sancțiunile care interzice toate aeronavele legate de Rusia, după invazia acesteia în Ucraina.

Departamentul ministerial al Transporturilor a spus că nu va comenta proprietatea aeronavei în timp ce investighează.

Departamentul a reținut deja la sol două avioane aparținând miliardarului Eugene Shvidler, un asociat al lui Roman Abramovici care a fost sancționat.

Companiilor aeriene și avioanelor private ruse li s-a interzis să aterizeze în Regatul Unit, împreună cu blocarea oricăror aeronave deținute, operate sau închiriate de oricine are legătură cu Rusia.

Alte reguli introduse de la începerea războiului în Marea Britanie presupune că pot fi confiscate și alte forme de transport despre care se crede că ar fi conectate de regimul lui Putin.