Statul Major al Armatei Ucrainei a susținut sâmbătă dimineața, într-o postare pe Facebook, că din informațiile sale Rusia și-ar fi comasat trupe în așa-zisa republică Transnistria cu scopul unor mișcări de intimidare și chiar în vederea unor posibile atacuri împotriva Ucrainei.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 13:23 În acest moment, nu există nicio informație care să confirme mobilizarea trupelor în regiunea Transnistria, transmite ministerul afacerilor externe de la Chișinău, într-o declarație de presă.

Autoritățile vor continua să monitorizeze situația și să facă schimb de informații cu partenerii Chișinăului pentru a asigura securitatea regiunii și a cetățenilor.

Instituțiile ”responsabile” ale Rep. Moldova monitorizează cu atenție situația de securitate din regiune, a transmis ministerul afacerilor externe de la Chișinău, referitor la informațiile privind mobilizarea trupelor ruse în Transnistria, informație publicată în cursul dimineții de Statul Major al Armatei Ucrainei.

---

Forțele ruse continuă agresiunea armată împotriva Ucrainei. Trupele se retrag în direcții diferite, probabil cu scopul de a întări trupele de ocupație pentru noi acțiuni ofensive în zonele Slobozhansky, Donețk și Luhansk, a transmis Statul Major al Armatei Ucrainei, pe pagina oficială de Facebook.

De asemenea, ar exista o redistribuire a trupelor ruse în regiunea Pridnistrovsk (Transnistria -nred) a Republicii Moldova cu scopul de a iniția provocări și acțiuni demonstrative la granița cu Ucraina, se mai arată în postare. Repoziționarea trupelor ruse și ale unităților așa-zisei regiuni ar indica că se pregătesc de un avans sau, posibil un atac împotriva Ucrainei, mai susține partea ucraineană.