După săptămâni de săpături intense în jurul și pe aeroportul Antonov din Hostomel, la doar 20 de km nord-vest de capitala Ucrainei, forțele ruse de acolo au dispărut brusc, arată noi imagini din satelit, potrivit CNN.

Aeroportul Antonov-HostomelFoto: Captura video

Joi, un oficial al Departamentului de Apărare al SUA a declarat pentru CNN că crede că armata rusă probabil a părăsit aeroportul. Noile imagini din satelit, luate joi de la Maxar Technologies, confirmă acest fapt.

Imaginile anterioare din satelit au arătat că, în jurul vehiculelor militare și a pozițiilor de artilerie, rușii au construit berme de pământ de protecție. Acum, au rămas doar aceste întăriri de pământ.

Capturarea aerodromului Antonov a fost prima victorie majoră obținută de ruși în prima zi a războiului — 24 februarie. O serie de elicoptere de transport și de atac au atacat aeroportul și pe soldații ucraineni de acolo, reușind să câștige perimetrul după lupte intense.

De atunci, forțele ucrainene s-au opus puternic înaintării trupelor ruse, care nu au ajuns niciodată mai aproape de vestul Kievului. Lupte intense au avut loc de-a lungul râului Irpin și a orașelor Irpin și Bucha, chiar la sud de baza aeriană și de satul din jur.

Urmărește ultimele evoluții din a 37-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.