​Kremlinul a afirmat vineri despre actorul francez Gerard Depardieu, care are cetățenia rusă, că „probabil nu înțelege ce se întâmplă” în Ucraina după ce acesta a denunțat „excesele nebuneşti inacceptabile” ale președintelui Vladimir Putin, relatează Interfax.

Gerard DepardieuFoto: Somer / Abaca Press / Profimedia Images

„Da, am citit [declarațiile lui Depardieu]. Întrucât l-a menționat pe președinte, voi presupune că Depardieu cel mai probabil nu înțelege pe deplin ce se întâmplă”, le-a spus vineri jurnaliștilor Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

„Din cauza faptului că nu este complet cufundat în agenda politică, nu înțelege ce s-a întâmplat în Ucraina în 2014, nu înțelege care sunt acordurile de la Minsk, nu înțelege ce sunt Donețk și Luhansk, îi este greu să înțeleagă”, a mai spus Peskov.

El a precizat însă că „dacă va fi nevoie, vom fi gata să-i spunem toate acestea și să-i explicăm ca să înțeleagă mai bine”. „Dacă vrea”, a conchis purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin.

Gerard Depardieu, critici rare la adresa lui Vladimir Putin

Actorul Gerard Depardieu a denunţat, joi, „excesele nebuneşti inacceptabile” ale lui Vladimir Putin, anunțând că va dona „victimelor ucrainene” ale războiului toţi banii obţinuţi din cele trei concerte pe care urmează să le susțină în luna aprilie la Theatre des Champs-Elysees.

„Poporul rus nu este responsabil de excesele nebuneşti inacceptabile ale conducătorilor lor cum este Vladimir Putin”, a precizat într-un comunicat actorul care în trecut îl elogia pe liderul rus.

Pe 1 martie actorul francez a făcut un apel public către președintele Vladimir Putin să oprească războiul „fratricid” din Ucraina.

Monstrul sacru al cinematografiei franceze, care are cetăţenie franceză şi rusă, a contactat telefonic AFP pentru a face această declaraţie.

El a obţinut un paşaport rus în ianuarie 2013, pe fondul dezacordului cu politica fiscală a preşedintelui François Hollande.

În 2015 Depardieu a primit interdicție de a intra în Ucraina timp de 5 ani de zile, după ce și-a exprimat susținerea pentru anexarea Crimeii de către Moscova și separatiștii din Donbas.

Urmărește ultimele evoluții din a 37-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.