”Putin nu mai este forța care obișnuia să fie” în trecut, pe măsură ce devine tot mai izolat, a declarat ministrul britanic al apărării Ben Wallace, la Sky News.

Vladimir PutinFoto: Profimedia

”Președintele Putin nu mai este forța care obișnuia să fie. Acum este un bărbat într-o cușcă pe care și-a construit-o singur. Este izolat. Armata sa este epuziată, a înregistrat pierderi semnificative. Reputația aceasta de mare armată a Rusiei este acum distrusă. Nu doar că Putin trebuie să trăiască acum cu consecințele acțiunilor sale în Ucraina, dar și cu consecințele a ceea ce a făcut propriei armate.”, a declarat Wallace.

Oficialul britanic a adăugat, potrivit The Guardian, că forțele ruse par să se regrupeze pentru a se concentra asupra sudului și estului Ucrainei.

“Am mai văzut asta înainte. Întotdeauna este mai rău. Urmează atacuri asupra civililor, asupra mai multor zone civile”, a comentat ministrul britanic al apărării.

Afirmațiile sale vin după ce președintele Joe Biden a sugerat că Putin s-a autoizolat, adăugând că există indicii că a concediat o parte din consilierii săi sau i-a plasat în arest la domiciliu.