Ministerul Transporturilor al Rusiei a elaborat un proiect de lege care impune serviciilor de taxiuri, atât celor clasice cât și celor în sistem ride-sharing, să ofere principalului serviciu de informații, FSB (fostul KGB) „acces automat la distanță” la sistemele lor de informații, scrie agenția de presă ucraineană Ukrinform.

Foto:

Proiectul de lege a fost deja aprobat de Ministerul Justiției din Rusia, Ministerul Muncii, Ministerul Finanțelor, Ministerul Dezvoltării Economice, Ministerul Industriei și Comerțului, Serviciul Fiscal Federal și Ministerul Sănătății.

Finalizarea noului proiect de lege vine pe fondul unei invazii rusești a Ucrainei, care a început pe 24 februarie, mai notează Ukrinform.

Presa rusă scrie că acest lucru nu îi deranjează pe taximetriști. Cotidianul Pravda.ru îl citează Andrei Popkov, șeful unui sindicat interregional al taximetriștilor, care spune că această măsură nu este nici „restrictivă”, nici „prohibitivă”, așa cum spun unii taximetriști. Popkov consideră că legea se referă exclusiv despre siguranța transportului de pasageri.

Proiectul de lege care reglementează activitățile taximetriștilor și care îi obligă să transfere date către FSB a fost discutat de mult timp, mai scrie Pravda.ru.