Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a spus că, deși semnele inițiale ale negocierilor de pace au fost „pozitive”, ele nu „acoperă” exploziile obuzelor rusești, relatează BBC.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Într-un mesaj telefivzat, transmis marți seara, Zelenski a spus că țara sa poate avea încredere doar în rezultatele concrete ale oricăror negocieri.

Zelenski a promis, de asemenea, că Ucraina nu își va reduce „eforturile defensive” în fața unei armate ruse care are încă un potențial semnificativ de a efectua alte atacuri.

În plus, Zelenski și-a exprimat precauția cu privire la anunțul Rusiei că va reduce operațiunile de lângă Kiev, menționând că aceasta nu înseamnă încetarea luptei.

„Situația nu a devenit mai ușoară”, a spus el.

Rusia a început să își retragă o parte din forțe dinspre Kiev, inclusiv grupurile tactice ale batalionului rus (BTG) care părăsesc zonele învecinate din jurul capitalei ucrainene, după ce Ministerul rus al Apărării a anunțat marți că a decis să „reducă drastic ostilitățile” din Kiev și Cernihiv, spun Statele Unite. Cu toate acestea, SUA avertizează că aceasta este doar o repoziționare.