Președintele american Joe Biden a declarat marți că rămâne de văzut dacă Rusia își va reduce activitatea operațiunilor sale militare în Kiev și Cernihiv, afirmând că Washingtonul și aliații săi vor continua cu sancțiuni puternice și ajutor pentru Ucraina, relatează Reuters.

Joe BidenFoto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

„Vom vedea dacă vor îndeplini ceea ce sugerează”, în timp ce negocierile Moscova-Kiev continuă, a spus el reporterilor la Casa Albă după întâlnirea sa cu prim-ministrul Lee Hsien Loong din Singapore. „Vom continua să urmărim îndeaproape ce se întâmplă”.

„Între timp, vom continua să menținem sancțiunile puternice. Vom continua să oferim armatei ucrainene capacitatea de a se apăra”, a adăugat Biden.

SUA încă se mai îndoiesc cu privire „seriozitatea reală” a Rusiei în negocierile cu Ucraina, comentat Antony Blinken.

„Nu am văzut nimic care să poată sugera că există o mişcare reală pentru că nu am văzut niciun semn de seriozitate reală din partea Rusiei”, a spus secretarul de stat american.

„Agresiunea Rusiei a provocat strămutarea a jumătate dintre copiii ucraineni. Trebuie să pună imediat capăt acestei agresiuni şi să înceapă negocieri reale”, a afirmat el.

Citește și:Cele cinci propuneri-cheie făcute de Ucraina în negocierile cu Rusia / Moscova promite un răspuns curând / SUA nu au încredere în sinceritatea Kremlinului

-----