Persoanele care afișează litera „Z” - unul dintre însemnele de pe tancurile rusești - pentru a-și arăta sprijinul pentru războiul declanșat de Rusia în Ucraina ar putea fi urmărite penal, a anunțat luni un purtător de cuvânt al Ministerului german de Interne.

Litera Z pe tancurile rusesti care au invadat UcrainaFoto: Captura YouTube
  • „Litera Z ca atare nu este, desigur, interzisă, dar utilizarea ei poate constitui, în cazuri individuale, o susținere a războiului de agresiune rus.
  • Războiul Rusiei asupra Ucrainei este un act criminal și oricine aprobă public acest război poate fi, de asemenea, pasibil de urmărire penală", a delarat luni un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne al Guvernului federal, conform The Guardian.

El a mai spus că ministerul salută anunțul conform căruia mai multe landuri vor examina, de asemenea, în cazuri individuale, dacă folosirea acestui simbol ar putea constitui infracțiune.

Litera „Z” este unul dintre însemnele de pe tancurile armatei ruse care a invadat Ucraina în 24 fabruarie, iar ulterior a fost folosită în favoarea războiului, la manifestațiile pro-Kremlin. Experții militari au interpretat „Z”-ul de pe tancurile rusești ca însemnând „Za pobedy”, „victorie” în limba rusă, sau „Zapad”, însemnând „Vest”.

-----------------