Primarul orașului Harkiv, din estul Ucrainei, a denunțat vineri bombardamentele rusești „nediscriminatorii” și necontenite asupra orașului său, al doilea ca mărime din țară, care, potrivit autorităților locale, au ucis cel puțin patru oameni vineri, scrie AFP.

Cladire bombardata in HarkivFoto: AFP / AFP / Profimedia

„Situația de astăzi este foarte dificilă”, a spus Ihor Terekhov, în timpul unei conferințe de presă improvizată într-o locație secretă ferită de bombe.

„În fiecare zi, au loc bombardamente fără discernământ asupra orașului și mulți morți”, a denunțat el, spunând că acestea vizează „zone rezidențiale, civili, infrastructură precum școlile”.

„Este un război împotriva Harkivului, împotriva Ucrainei, împotriva civililor”, a criticat acesta, estimând că aproape două treimi din cei 1,5 milioane de locuitori au fugit din orașul aflat la aproximativ patruzeci de kilometri de granița cu Rusia.

Trupele ruse, care au pătruns în suburbii în prima zi a ofensivei din 24 februarie, au fost împinse înapoi câțiva kilometri până la periferie, unde luptele continuă.

De atunci, orașul a fost ținta bombardamentelor zilnice de artilerie, rachete și aer, care s-au soldat cu „multe victime”, potrivit lui Terekhov, care a refuzat însă să precizeze numărul.

Vineri dimineață, unul dintre aceste bombardamente a ucis cel puțin patru persoane într-un cartier muncitoresc din apropierea aeroportului, potrivit autorităților locale.

  • Urmărește LIVE AICI toate informațiile despre războiul din Ucraina - ziua 30.