Ministerul rus al Apărării a anunțat vineri al doilea bilanț - de la începutul războiului, în 24 februarie - cu pierderile suferite de Armata Rusiei de la declanșarea a ceea ce Mosova numește „operațiune specială".

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform Ministerului rus al Apărării, 1.351 de soldați ruși au murit luptând în Ucraina de la începutul a ceea ce Moscova numește o „operațiune specială”, iar 3.825 au fost răniți, a informat vineri agenția de presă Interfax, srie Reuters.

Ministerul rus al Apărării a mai anunțat că „Rusia își va continua operațiunile până când va atinge obiectivele stabilite de președintele Vladimir Putin", a transmis RIA.

Primul bilanț al militarilor ruși morți și răniți în războiul declanșat de Vladimir Putin a fost anunțat de Ministerul Apărării din Rusia în 2 martie și indica 498 de militari ruși și aproape 1.600 au fost răniți, de zece ori mai puțin decât cifrele anunțate atunci de Ucraina.

Armata Ucrainei, însă, a publicat zilnic bilanțuri cu pierderile care ar fi fost suferite de Armata Rusiei, iar ultimul dintre acestea, transmis vineri, arată că în 30 de zile pierderile Rusiei ar fi: peste 16.000 de soldați ruși uciși, răniți sau capturați, 561 de tancuri distruse, aproape 1.625 de blindate, 115 avioane de luptă și 125 de elicoptere.

Vezi și: Ministerul rus al apărării: Țintele primei faze ale operațiunii din Ucraina au fost îndeplinite / Ne vom concentra pe eliberarea completă a Donbasului

--------------------------