Sute de mii de postări care susțin teoriile conspirației ce ajută Kremlinul sau care îl fac pe Putin erou sunt în continuare ventilate pe rețeaua de socializare Twitter, de o armată de troli, arată o analiză realizată de Constantin Barbu, programator și fost jurnalist HotNews.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Monitorizarea postărilor de pe Twitter vine în continuarea unui efort demarat încă din februarie. În prima parte a războiului fuseseră centralizate peste 300.000 de postări. Despre ele puteți citi mai multe aici:

Noua analiză acoperă perioada 3-20 martie și vizează cea mai mare temă de propagandă rusească din această perioadă: „Pentagonul ar fi înființat laboratoare biologice în Ucraina”

Peste 158.000 de postări pe Twitter au fost depistate conținând diverse variante de cuvinte cheie precum, "bioweapons", "biolabs", "biowarfare" etc. (trad. „bioarme”, „biolaboratoare”, „bioluptă/biorăzboi” etc).

Primele semne ale răspândirii teoriilor conspiraționiste pe Twitter au venit pe 26 Februarie, când un așa-zis jurnalist bulgar, Dilyana Gaytandzhiev (DG) a publicat ceva legat de „documente șterse referitoare la laboratoare biologice americane în Ucraina”, scrie autorul analizei.

Nu a durat mult până când temele să se răspândească și să dea în noi teorii ale conspirației: precum al 13-lea trib israelian Khazaria care de fapt ar încerca să cucerească lumea.

De acolo a fost doar un pas până la implicarea în discurs a unor elite globale precum George Soroș, Bill Gates care răpesc copii și fac toate relele. Familia Biden, Barack Obama, toată lumea e implicată.

Dar, noroc cu Vladimir Putin care acum îi distruge pe fiecare, iar direcțiile de atac ale forțelor rusești vizează locurile unde ar fi fost așa-zisele laboratoare biologice.

Vezi toata analiza expusă pe larg pe contul de Twitter al autorului.

Vezi și:

---

Vezi cele mai importante informații privind ziua 30 a invaziei, aici LIVETEXT pe HotNews.ro