”Cred că Rusia va ieși din Ucraina mai slabă decât a intrat în conflict. Mai slabă din punct de vedere militar, mai slabă din punct de vedere economic, mai slabă din punct de vedere politic și geopolitic și mai izolată. Pentagonul va declara Rusia o „amenințare acută”. Rusia nu poate reprezenta o provocare pe termen lung Statelor Unite, spre deosebire de China”, a spus Colin Kahl, subsecretar de stat în cadrul U.S.Defence, citat de The Guardian.

Foto:

Totodată, a mai declarat că Rusia este pe cale să îşi epuizeze muniţia ghidată de precizie şi este mai probabil să se bazeze pe bombe nedirijate şi pe artilerie, potrivit Agerpres.

În opinia subsecretarului Colin Kahl, preşedintele rus Vladimir Putin nu îşi doreşte un conflict total cu NATO.

Dintr-un alt punct de vedere, invazia rusă în Ucraina este o povară strategică pentru China, consideră oficialul american."Cred că, într-o oarecare măsură, ceea ce a făcut Putin în Ucraina face din Rusia o povară strategică mult mai mare pentru Beijing decât a fost în urmă cu şase săptămâni sau în urmă cu şase luni", a spus Colin Kahl.

În februarie, China şi Rusia şi-au anunţat un parteneriat "fără limite", susţinându-se reciproc în privinţa Ucrainei şi a Taiwanului cu promisiunea de a colabora mai mult împotriva Occidentului.