Vladimir Klitschko a avut o reacție după ce a fost întrebat în timpul unei apariții în public alături de fratele său Vitali Klitschko, primarul Kievului, despre dovezile privind crimele de război comise de forțele armate ale Rusiei în Ucraina.

Vladimir Klitschko in KievFoto: Lafargue Raphael/ABACA / Abaca Press / Profimedia

„Un jurnalist britanic m-a întrebat ieri despre dovezile că rușii au comis crime de război în Ucraina. Uite răspunsul meu”, a scris Vladimir Klitschko pe Twitter, postând o înregistrare video cu momentul.

„Cât de multe dovezi privind crime de război vreți să vedeți când avem civili uciși, peste 300 de copii răniți și uciși, cât de multe vreți să vedeți și să nu izolați Rusia fiindcă fiecare cent care ajunge în bugetul rus va fi folosit pentru arme care ucid astăzi, la propriu ucid astăzi, și în săptămânile trecute, bărbații, femeile și copiii noștri”, a răspuns acesta.

„Câte crime de război mai vreți să vedeți când nici măcar voi nu sunteți în siguranță în timp ce stați aici (...) nu există nimic despre care am putea vorbi în pace sau de bine sau care să justifice atacul Rusiei asupra pământului ucrainean și populației ucrainene”, a continuat acesta.

Vladimir Klitschko a criticat dur atacul rusesc de lângă Memorialul Holocaustului Babyn Yar

Acesta a spus apoi că este un membru al Centrului Memorial al Holocaustului Babyn Yar, amintind de atacul rusesc cu rachete asupra turnului TV din Kiev, aflat în imediata apropiere a memorialului. Cinci persoane și-au pierdut viața în urma acestui atac pe care Ucraina l-a numit „barbar”.

„În 1941 naziștii au împușcat aici 100.000 de oameni nevinovați. Rachete rusești au aterizat aici și au ucis civili în exact același loc în care naziștii foloseau gloanțe împotriva oamenilor. Acum sunt rachete rusești”, a mai afirmat Klitschko.

„Câte dovezi mai vreți dă vedeți când supraviețuitori ai Holocaustului din Harkiv și Kiev au fost uciși? Ei au supraviețuit lagărelor de concentrare și apoi au fost uciși [acum]”, a subliniat el.

Frații Klitschko sunt printre cei mai cunoscuți sportivi din istoria Ucrainei și unii dintre cei mai de succes campioni din istoria recentă a boxului.

Vladimir Klitschko a anunțat că s-a întors în Ucraina pentru a lupta alături de fratele său Vitali, primarul capitalei ucrainene, după invazia lansată de președintele rus Vladimir Putin luna trecută.

Vladimir este mezinul familiei Klitschko, fiind cu 5 ani mai mic decât fratele său Vitali.

Urmărește ultimele evoluții din a 29-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.