A trecut exact o lună de la debutul ”operațiunii militare speciale” din Ucraina, care decurge conform planului, a susținut joi purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe Maria Zaharova. ”Viața revine la normalitate în teritoriile deja eliberate de naționaliști”, a mai susținut aceasta.

MAE rus: Purtătoarea de cuvânt Maria Zaharova și ministrul Serghei LavrovFoto: Alexander Shcherbak / Sputnik / Profimedia

”A trecut exact o lună de la debutul operațiunii militare speciale din Ucraina, care decurge conform planului și toate obiective stabilite vor fi atinse. Viața revine la normalitate în teritoriile deja eliberate de naționaliști”, a mai susținut Zaharova într-o postare pe contul oficial de twitter al ministerului.

Zaharova a mai declarat că operațiunea se va termina atunci când Kievul va admite nevoia ”unei soluții pașnice la problema demilitarizării, a denazificării și a transformării Ucrainei într-un stat neutru”.

”Sperăm că Kievul va admite necesitatea unei soluții pașnice la problema demilitarizării, denazificării și a transformării Ucrainei într-un stat neutru. Cu cât mai repede va înțelege acest lucru regimul de la Kiev, cu atât mai repede se va încheia operațiunea”, a mai transmis aceasta.