Kremlinul a invitat jurnaliștii de la Komsomolskaia Pravda, un tabloid apropiat de puterea de la Moscova, să explice incidentul care a dus la publicarea bilanțului soldaților ruși uciși în războiul din Ucraina, relatează Interfax.

Putin si PeskovFoto: Valeri Sharifulin / TASS / Profimedia Images

„Am convenit de la bun început că nu avem informații asupra cifrelor și nu avem autoritatea de a le anunța în timpul operațiunii militare. Aceasta este atribuția exclusivă a Ministerului Apărării”, a declarat marți Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

El a răspuns unei întrebări puse în timpul unei conferințe de presă despre apariția pe site-ul Komsomolskaya Pravda a datelor despre militarii ruși uciși în timpul războiului din Ucraina care diferă semnificativ de datele oficiale ale Ministerului Apărării.

Pravda afirmă că hackerii au publicat bilanțul soldaților ruși pe site-ul său

Peskov i-a invitat pe jurnaliştii de la Pravda să clarifice situația, deși aceștia au anunțat la scurt timp după publicarea informației că „site-ul nostru web a fost spart și timp de câteva minute au existat informații false” pe acesta.

Bilanțul cu soldații ruși uciși în Ucraina a fost șters de jurnaliștii de la Pravda de pe site-ul publicației la scurt timp după publicarea acestuia.

Jurnalistul care a pus întrebarea l-a rugat pe Peskov să evalueze cât de apropiate sunt cifrele apărute în Komsomolskaya Pravda de bilanțul real, amintind că ministerul Apărării de la Moscova nu a raportat pierderi de aproape trei săptămâni.

„Din păcate nu vă pot ajuta cu asta”, a răspuns purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Urmărește ultimele evoluții din a 27-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.