Mallul Retroville, în cartierul Podilskyi din nord-vestul Kievului, a fost lovit cu o rachetă rusească în noaptea de duminică spre luni. Rusia publică acum imagini cu atacul desfășurat, la pachet cu „motivul” care a stat la baza atacului: vehicule militare ucrainene care au fost monitorizate din dronă că se adăposteau acolo.

Atacul Rusiei asupra mallului din KievFoto: Captura Facebook

Ministerul rus al Apărării a publicat luni seara un colaj de imagini realizate din dronă în care sunt observate mai multe lansatoare multiple de rachete ale forțelor ucrainene care, se presupune, că atacau pozițiile invadatorilor ruși.

Vehiculele au fost urmărite cu drona până la mallul Retroville unde acestea au parcat. Ulterior, la finalul clipului publicat de ruși, este observat atacul cu racheta care lovește din plin centrul comercial.

„Zonele din apropierea centrului comercial au fost folosite ca bază pentru depozitarea muniției de rachete și pentru reîncărcarea mai multor lansatoare de rachete. Armele de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune au distrus o baterie de lansatoare de rachete multiple ucrainene și un depozit de muniție într-un centru comercial nefuncțional”, a susținut purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konașenkov, citat de Reuters.

După atacul de luni dimineață în care ar fi murit cel puțin opt persoane au apărut imagini pe internet în care erau prezentate mai multe vehicule militare ucrainene care erau parcate la baza unei extensii a clădirii mallului.

---