Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, spune că forțele care apără Mariupol au jucat „un rol uriaș în distrugerea planurilor inamicului”, în timp ce a oferit o actualizare în care a susținut că forțele ruse au fost blocate în alte zone, dar a recunoscut o „situație dificilă” la nivel național, conform CNN.

Teatrul din Mariupol, bombardat de rusiFoto: Colaj foto
  • „Au fost salvate atât de multe zeci de mii de vieți în toată Ucraina. Astăzi, Mariupol salvează Kievul, Dnipro și Odesa. Toată lumea trebuie să înțeleagă asta”, a scris pe Facebook ministrul urainean al Apărării.

Conducerea Ucrainei a respins categoric ultimatumul primit din partea armatei ruse de a depune armele şi de a preda oraşul Mariupol.

Reznikov a susținut că forțele terestre rusești au fost blocate în alte zone, iar acesta ar fi motivul pentru care Moscova „face încercări disperate de a împinge trupele belaruse în iadul războiului din Ucraina”.

Rusia „nu mai visează să cucerească Kievul"

Ministrul ucrainean mai afirmă că Rusia „nu mai visează să cucerească Kievul", iar trupele ruse „sunt fără suflare" în regiunile Cernihiv și Sumî și primesc lovituri dureroase lângă Harkiv, în regiunile Nikolaiev, Herson și Lugansk.

Cernihiv și Sumî, în nordul țării, sunt înconjurate și au suferit distrugeri grave, dar sunt încă sub control ucrainean, în timp ce orașul Herson este ocupat de forțele ruse. Harkivul a fost vizat de atacuri grele cu rachete încă de la începerea invaziei, în 24 februarie, dar nu este încă înconjurat complet, potrivit oficialilor ucraineni.

------------------------