Ucraina ar fi suferit numeroase pierderi în cele peste trei săptămâni de război, doar în ultima zi Rusia reușind să distrugă mai multe tancuri, drone, sisteme de rachete și de artilerie, după cum susține Ministerul Rus al Apărării.

Tancuri ucrainene abandonateFoto: Captura YouTube

„În noaptea de 21 martie, rachete de croazieră de înaltă precizie lansate din aer au lovit Centrul de Instruire pentru Mercenari Străini și Formații Naționaliste Ucrainene de la terenul de antrenament pentru forțe întrunite Novaya Lyubomirka din regiunea Rovenskaya. Peste 80 de mercenari și naționaliști au fost uciși”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului Apărării de la Moscova, general-maiorul Igor Konaşenkov.

„De asemenea, rachetele de croazieră de înaltă precizie lansate cu aer au distrus un depozit de muniții și sediul unei brigăzi mecanizate de lângă Seleț”, susține Konașenkov.

Potrivit acestuia, un grup de „vânători de noapte” format din elicoptere Ka-52 și Mi-28n a distrus 8 tancuri, 4 vehicule de luptă de infanterie și 3 vehicule blindate de transport de trupe.

Potrivit Rusiei, aviația operațional-tactică a lovit 44 de mijloace militare ale Forțelor Armate ucrainene. Printre acestea: 4 posturi de comandă, 2 sisteme de lansare multiplă de rachete lângă Nalivaykovka și Zolocheva, 6 sisteme de rachete antiaeriene Buk M-1, 3 sisteme de artilerie lângă Vyshgorod, 4 depozite de arme de rachete și artilerie, precum și 23 de zone de concentrare a echipamentelor militare.

„Apărarea aeriană rusă înseamnă că doborât încă 2 vehicule aeriene ucrainene fără pilot în aer deasupra Cernobaievka și Circuny”, susține Konașenkov.

Ce trupe și echipamente militare a pierdut Ucraina în războiul cu Rusia

În total, de la debutul „operațiunii militare speciale”, Rusia ar fi reușit să distrugă în Ucraina:

- 216 vehicule aeriene fără pilot

- 180 sisteme de rachete antiaeriene

- 1.506 tancuri și alte vehicule blindate de luptă

- 152 de sisteme de lansare multiplă de rachete

- 592 sisteme de artilerie de câmp și mortiere

- 1.284 de unități de vehicule militare speciale

Ce pagube ar fi suferit Rusia, conform datelor prezentate de Ucraina

Cifrele prezentate de Rusia nu pot fi verificate independent, în condițiile date, și trebuie privite cu un grad de scepticism.

Similar, și Ucraina susține că a provocat daune serioase Rusiei în 26 de zile de război: peste 15.000 de soldați uciși, răniți sau capturați, 500 de tancuri distruse, aproape 2.000 de blindate și circa 200 de aeronave doborâte.

---