Copiii ucraineni care trec granița în Polonia sunt întâmpinați de Moș Crăciun în timp ce în România aceștia sunt așteptați pe un pod al jucăriilor la Sighetul Marmației, relatează Euronews.

Mos Craciun la granita dintre Ucraina si PoloniaFoto: Captura Youtube - Euronews

La punctul de trecere a frontierei Medyka dintre Ucraina și Polonia copiii sunt întâmpinați de Moș Crăciun care împarte cadouri tinerilor care au fost nevoiți să fugă din calea războiului. Chris Gural, bărbatul din spatele ideii, spune că a vrut să le ofere copiilor un motiv să zâmbească și să le distragă gândurile de la război.

„Vreau să le ofer 5, poate 10 minute, poate 30 de minute, în care să zâmbească și să se gândească la jucării a spus el”, citat de Euronews.

Pod al jucăriilor pentru copiii ucraineni la Sighetul Marmației

Euronews amintește de asemenea că un pod istoric de pe râul Tisa aflat în Sighetul Marmației a fost transformat într-un „pod al jucăriilor” după ce polițiștii de frontieră români, localnicii și voluntarii au adus jucării pentru copiii refugiați din Ucraina.

Poliția de Frontieră din Sighetul Marmației notează într-o postare pe Facebook că „oamenii simpli, polițiștii de frontieră și voluntarii s-au îngrijit să amplaseze aceste jucării pe marginile podului, astfel încât la intrarea în România, copilașii care vin din Ucraina să poate să-și ia o jucărie de pluș”.

„Zâmbetul copiilor în momentul în care își aleg jucăriile, bucuria acestora când primesc dulciuri și fructe de la polițiștii de frontieră pe arterele de control parcă mai alină durerea din ochi mamelor”, adaugă postarea.

Însă în România au ajuns și copii refugiați neînsoțiți, numărul lor ridicându-se deja la peste 500 până în cursul acestui weekend.

Urmărește ultimele evoluții din a 26-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.