Olga, o femeie ucraineană în vârstă de 27 de ani, grav rănită în timp ce își acoperea copilul cu o pătură când Rusia a lansat un atac cu rachetă la Kiev, și-a amintit de șocul pe care l-a avut când și-a văzut fetiță plină de sânge după ce lovitura a spart toată sticla din cameră, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am fost rănită la cap și sângele a început să curgă. Și totul a curs asupra bebelușului", a spus Olga, așezată pe un pat la Spitalul de Copii Okhmatdyt, unde era tratată.

„Nu am putut să înțeleg, am crezut că e sângele ei”.

Fotografii cu Olga, cu capul bandajat și partea superioară a corpului acoperită de tăieturi, în timp ce își ține în brațe copilul, Victoria, au devenit virale pe rețelele de socializare, într-o imagine care încapsulează prețul uriaș plătit de civili în invazia Ucrainei de către Rusia.

În timp ce tatăl Victoriei lua copilul îi brațe, Olga a început să țipe că fetița ei a fost tăiată.

„Olga, este sângele tău, nu al ei”, își aduce aminte Dmytro că a spus.

Autorităţile ucrainene spun că cel puţin 60 de civili au fost ucişi la Kiev de când Rusia a lansat ceea ce ea numeşte o „operaţie militară specială” pe 24 februarie, după ce mai multe blocuri sau clădiri în care se aflau civili au fost bombardate.

Olga, care nu a vrut să își dea numele de familie, a spus că s-a trezit să-și hrănească bebelușul de 6 săptămâni și o acoperise deja cu o pătură pentru a îi ține cald când a avut loc lovitura cu rachetă.

"Și asta a ținut copilul în viață. Pur și simplu am acoperit-o la timp. Și apoi Dmytro a sărit și ne-a acoperit și pe noi."

Olga este tratată pentru multiple tăieturi la cap și corp, dar copilul a scăpat nevătămat, în afară de o zgârietură și câteva vânătăi.

„Nu ne mai rămâne nimic de făcut decât să rămânem pozitivi, doar să credem că a fost cel mai rău, cel mai oribil lucru care s-ar fi putut întâmpla în viața noastră”, a adăugat Dmytro, care a fost trezit de sunetul spargerii de sticlă.