Șase generali ruși au fost eliminați în Ucraina, susține Mykhailo Podoliak, un consilier al președintelui ucrainean și negociator în discuțiile cu Rusia.

Mykhailo Podoliak Foto: Captura video

„Mortalitatea mare a ofițerilor superiori ai Federației Ruse este izbitoare. Deja 6 generali au fost uciși”, a scris Podoliak pe Twitter subliniid că Armata rusă este complet nepregătită și luptă doar cu rachete de croazieră.

Între timp, un alt consilier prezidențial, Oleksiy Arestovych, spune că linia frontului dintre forțele ucrainene și ruse este „practic înghețată”, deoarece Rusia nu are suficientă forță de luptă pentru a avansa mai departe. „(În ultima zi) nu au fost practic lovituri cu rachete asupra orașelor (ucrainene)”, a adăugat Arestovych.

Cine sunt cei șase generali ruși uciși

Potrivit lui Podoliak cei șase generali sunt Magomed Tuşaev, Oleg Mitiaev, Vitali Gherasimov, Andrei Kolesnikov, Andrei Suhoveșky și Andrei Mordvichev.

Totodată, zeci de colonei și alți ofițeri ai armatei FR au fost uciși, potrivit consilierului președintelui.

Primul general rus care a fost ucis în luptele din Ucraina a fost Magomed Tuşaev, care şi-a pierdut viaţa la 26 februarie lângă Kiev.

Andrei Suhovețkyar fi fost omorât pe 28 februarie de soldații ucraineni, însă moartea acestuia a fost anunțată de camarazii săi pe rețeaua de socializare Vkontakte, „Facebook”-ul Rusiei, la începutul lunii martie.

El a fost comandant adjunct al Armatei 41 din cadrul Districtului Militar Central al Rusiei.

La 15 martie, generalul Oleg Mitiaev, comandantul unei divizii ruse motorizate, a fost ucis de miliţiile ucrainene "Azov".

General-maiorul Vitali Gherasimov, şef de stat major şi prim-adjunct al comandantului Armatei 41-a din cadrul Districtului militar Centru al Rusiei, a fost ucis în luptele de la Harkiv, iar generalul Andrei Kolesnikov - comandantul Armatei a 29-a din cadrul Districtului militar Est (Extremul Orient) al Federaţiei Ruse - la 11 martie.

Comandantul Armatei a 8-a a Districtului Militar de Sud al Federației Ruse, Andrei Mordvichev, a fost ucis în urma unui atac al forțelor armate ale Ucrainei asupra aerodromului de la Cernobaevka.

Armata a 8-a este responsabilă pentru regiunile separatiste din estul Ucrainei Donețk și Luhansk.