Rușii au bombardat școala de artă din Mariupol unde se adăposteau 400 de oameni, au anunțat autoritățile locale citate de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Atacul a avut loc sâmbătă. Nu există încă un bilanț al victimelor, deși autoritățile locale spun că întreaga clădire a fost distrusă și există victime printre dărâmături. Femei, copii și vârstnici se refugiaseră în clădire.

În jur de 400.000 de oameni au rămas captivi în Mariupol de mai bine de două săptămâni, încercând să se ascundă din calea bombardamentelor care au avariat serios alimentarea cu electricitate, căldură și apă, potrivit autorităților locale. Mii de oameni ar fi fost deportați pe teritoriul Rusiei, mai spun oficialii ucraineni.

Echipele de intervenție încă mai încercau să salveze oamenii prinși sub dărâmături la teatrul din Mariupol, unde se adăposteau. Teatrul a fost ținta bombardamentelor, clădirea fiind practic distrusă.

Mariupol a fost încercuit de trupele rusești, acestea reușind să străpungă baricadele. Luptele se dau acum în centrul orașului.