În loc de tur în SUA, solistul uneia dintre cele mai cunoscute formații din Ucraina cântă cu arma în mână pe străzi, în timp ce, într-un adăpost antiaerian, trei comedianți încearcă să aline suferința a 100 de civili din Sumî.

Andrei HlivniucFoto: Captura

Potrivit datelor oficiale ONU, au murit cel puțin 847 de civili în Ucraina, dar cifrele cu siguranță sunt mai mari, doar dacă luăm în considerare atacurile asupra adăpostului antiareian de la Mariupol. Imagininile cu oamenii care își îngroapă vecinii în fața blocurilor au devenit virale. La fel, și cu oamenii care încearcă să fugă de război. Dincolo de acestea, sunt oamenii simpli, sportivii sau cânăreții care au trecut la arme și încercările altor oameni, adăpostiți în subsoluri, de a-și menține speranța în ciuda

bombardamentelor, lipsei hranei, a apei, a căldurii, imposibilitatea de a fugi.

Solistul uneia dintre cele mai mari trupe ucrainene, BoomBox, a devenit viral la începutul războiului cu un videoclip pe Instagram cu el cântând un cântec ucrainean de luptă pentru libertate.

Acum jurnalistul Buzzfeed Christopher Miller a redistribuit un clip cu Andriy Khlyvnyuk în care acesta poate fi văzut în uniformă și cu o pușcăpe străzile din Kiev. „În loc să plece într-un turneu din SUA și Canada, Khlyvnyuk, la fel ca multe celebrități ucrainene, a ales să rămână în țara sa pentru a lupta”, notează The Guardian.

„Am un weekend în Miami. Cu o zi înainte am fost în LA și cu câteva zile înainte în San Francisco. Sunt în turneu în SUA și Canada chiar acum”, a spus Khlyvnyuk într-o dimineață, la Kiev, săptămâna trecută, enumerând locurile unde ar fi trebuit să fie, potrivit Buzzfeednews.

Spectacol de comedie într-un adăpost din Sumî

Trei actori de comedie au susținut un spectacol pentru aproximativ 100 de spectatori într-unul dintre adăposturile antiaeriene din Sumî, o capitală regională din nordul Ucrainei, pe 19 martie, potrivit publicației locale Cukr, scrie The Kyiv Independent.