O cazarmă militară a fost în totalitate devastată în urma unei lovituri ruseşti la Mikolaiev (Nikolaiev), în sudul Ucrainei, provocând temeri privind un bilanţ de victime sever, relatează AFP, ai cărei reporteri au văzut trei morţi la faţa locului.

Razboi in UcrainaFoto: Colaj foto

Cazarma, situată în nordul oraşului, a fost complet distrusă după ce a fost lovită de şase rachete vineri dimineaţă. Nicio informaţie cu privire la vreun bilanţ al victimelor nu a fost făcută publică până în prezent de autorităţile ucrainene, notează Agerpres.

Ruşii "au efectuat într-un mod laş lovituri cu rachete în timp ce soldaţii dormeau. O operaţiune de salvare este încă în desfăşurare", s-a limitat să afirme sâmbătă dimineaţă guvernatorul regiunii Mikolaiev, Vitali Kim, într-o postare video pe Facebook.

El a precizat că încă aşteaptă informaţii cu privire la pierderile suferite de forţele armate ucrainene în urma acestui atac. Jurnaliştii AFP au văzut trei corpuri neînsufleţite la locul atacului, între care un trup sfârtecat, scoase de sub dărâmături.

Echipele de intervenţie au recuperat de asemenea un supravieţuitor. Potrivit unui militar aflat la faţa locului, Evgheni, circa 200 de soldaţi se aflau în această cazarmă. Zeci dintre ei au fost ucişi, afirmă un alt militar, sub rezerva anonimatului.

"Continuăm să numărăm (victimele), dar este imposibil de ştiut având în vedere starea corpurilor", a mărturisit un membru al echipei de intervenţie agenţiei franceze de presă.

Primarul oraşului Mikolaiev, Oleksandr Senkevici, citat de media ucrainene, a indicat că acest oraş, care avea aproape jumătate de milion de locuitori înainte de război, fusese bombardat din regiunea vecină Herson, aflată sub control rusesc.

"Bombardamentul s-a întâmplat prea repede ca noi să-l fi detectat şi să fi declanşat sistemul de alarmă", a spus el, citat de publicaţia online Ukrainska Pravda. Mikolaiev şi regiunea omonimă sunt scena unor lupte violente şi a unor bombardamente intense ruseşti. Oraşul are importanţă strategică, întrucât constituie ultimul obstacol înaintea marelui oraş-port Odesa.