Luptele continuă în Mariupol, în jur de 300.000 de oameni fiind captivi în orașul-port care a fost scena unor drame teribile în ultimele zile. Dacă Mariupol va capitula, Rusia va obține astfel controlul asupra unui cordior de-a lungul coastei de sud spre zonele separatiste din est.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oficialii occidentali s-au temut încă de la început că rezistența ucraineană în fața asaltului rusesc ar putea începe să cedeze, relatează BBC.

În urmă cu doar două zile, notează BBC, existau predicții potrivit cărora orașul ar putea capitula în decurs de câteva săptămâni, însă acum există relatări conform cărora luptele se duc în interiorul orașului, după ce trupele rusești au reușit să străpungă baricadele.

Evacuarea civililor nu este posibilă la acest moment din cauza atacurilor artileriei, în jur de 300.000 de oameni fiind captivi.

Corespondentul BBC mai notează că, din informațiile sale, sute de oameni ar fi încă prinși sub dărâmături la teatrul care a fost bombardat în urmă cu câteva zile.

În jur de 1.000 de oameni se ascundeau în subsolul teatrului.

Dacă Mariupol va capitula, Rusia ar obține astfel controlul asupra unui cordior de-a lungul coastei de sud spre zonele separatiste din est.