Președintele Rusiei Vladimir Putin i-a spus vineri omologului său francez Emmanuel Macron că forțele armate ruse fac tot posibilul pentru a proteja viețile civililor ucraineni, potrivit Kremlinului, relatează Reuters.

Vladimir Putin si Emmanuel MacronFoto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Președintele rus Vladimir Putin a discutat vineri telefonic despre conflictul din Ucraina cu omologul său francez Emmanuel Macron, spunându-i despre abordarea Moscovei față de un potențial acord privind încetarea ostilităților, a spus Kremlinul.

Potrivit biroului președintelui farncez, Macron i-a spus vineri omologul său rus, Vladimir Putin, că este „extrem de îngrijorat” de situația din Mariupol, care a fost lovită de bombardamente constante în ultimele zile.

Kremlinul transmite, la rândul său, că „reacționând la îngrijorările exprimate de Emmanuel Macron, președintele rus a subliniat că forțele armate ruse care participă la operațiunea militară specială fac tot posibilul pentru a protejeze viețile civililor”.

Cei doi au discutat, de asemenea, despre negocierile dintre Moscova și Kiev și poziția Moscovei cu privire la modul în care ar putea fi realizat un acord, a spus Kremlinul , fără a oferi mai multe detalii.

Afirmații lui Putin vin în contextul în care la Mariupol oamenii au ajuns să își îngroape vecinii în fața blocurilor din cauza bombardamentelor continue.

Imagini distribuite pe rețelele de socializare arată că forțele ruse vizează în mod evident civili.

Până acum, 130 de persoane au fost salvate din dărâmăturile teatrului din Mariupol bombardat de armata rusă miercuri seară, când se adăposteau acolo aproximativ 1.500 de oameni, conform BBC.

Avocatul Poporului, Lyudmyla Denisova, a declarat că operațiunile de salvare sunt în desfășurare la fața locului și la subsolul clădirii s-ar mai afla airca 1.300 de oameni.