Cel puțin cinci militari ruși din Forțele Aeriene Kostroma, inclusiv comandantul unității, au murit în luptă în Ucraina, conform rețelei regionale de televiziune de stat ruse GTRK Kostroma, scrie CNN.

Avion rusesc Su-35Foto: Captura YouTube

Conform Comisariatului Militar Regional, citat de GTRK Kostroma, militarii Regimentului 331 de Parașutiști „și-au dat viața pentru securitatea Rusiei”.

Printre cei morți se numără și comandantul unității, colonel Serghei Sukharev. Alături de el ar fi fost uciși și sergent superior Serghei Lebedev, sergent Alexander Limonov, caporalul Yuri Dektyarev și căpitanul Alexei Nikitin.

Regimentul 331 de Parașutiști este considerat una dintre unitățile de elită ale Rusiei.

Regimentul a luptat în ambele războaie cecene, iar unii dintre membrii săi au fost implicați direct în conflictul din Donbas din 2014 până în 2015, mai scrie CNN.

Ucraina a ucis 4 generali ruși de la declanșarea invaziei

Vitalii Gherasimov a fost al doilea general a cărui moarte a fost anunțată de forțele armate ucrainene, în noaptea dintre 7 și 8 martie.

Primul general rus eliminat de soldații ucraineni a fost Andrei Suhovețki comandant adjunct al Armatei 41 din cadrul Districtului Militar Central al Rusiei. Moartea acestuia a fost anunțată de camarazii săi pe rețeaua de socializare Vkontakte, „Facebook”-ul Rusiei, la începutul lunii martie.

Armata ucraineană a anunțat pe 11 martie eliminarea general-maiorului Andrei Kolesnikov, comandantul armatei a 29-a din districtul de est al Rusiei.

Moartea celui de-al patrulea general rus ucis în Ucraina de la declanșarea „operațiunii militare speciale” pe 24 februarie de către președintele rus Vladimir Putin a fost raportată pe 15 martie, fiind vorba de generalul Oleg Mitiaev, comandantul diviziei 150 de infanterie motorizată a armatei ruse.

Serviciile de informații occidentale estimează că aproximativ 20 de generali de top ar fi fost implicați în invazia Ucrainei, ceea ce implică o rată relativ mare de victime în timpul invaziei de două săptămâni și arată că au fost dislocați neobișnuit de aproape de liniile frontului.

...................