Refugiul antiaerian aflat sub Teatrul Dramatic din oraşul Mariupol, în care se adăposteau peste 1.000 de oameni, „a rezistat" bombardamentului, iar cei aflați acolo „sunt în viaţă", a anunțat joi parlamentarul ucrainean Serhii Taruta, citat de Interfax-Ukraina. La rândul său, un consilier municipal spune că există supravieţuitori și că sunt în curs operaţiuni de salvare pentru a ajunge la oameni şi pentru a stabili numărul victimelor.

Teatrul din Mariupol, bombardat de rusiFoto: Colaj foto

14:08 Până la acest moment, au fost scoși dintre dărâmături 130 de supraviețuitori ai atacului asupra Teatrului Dramatic din Mariupol, unde se adăposteau peste 1.000 de oameni, scrie The Kyiv Independent. Operațiunile de căutare și salvare sunt în desfășurare.

-----------------------

  • „După o noapte teribilă de incertitudini, în dimineaţa celei de-a 22-a zile de război, în sfârşit, veşti bune din Mariupol. Refugiul antiaerian a rezistat.
  • Molozul începe să fie înlăturat, oamenii ies de acolo în viaţă!", a scris pe Facebook Serhii Taruta.

Un alt parlamentar ucrainean, Dmitro Gurin, ai cărui părinţi sunt blocaţi în Mariupol, a confirmat pentru BBC că refugiul antiaerian a rezistat:

  • „Acum câteva minute am primit informaţii care arată că refugiul antiaerian a rezistat şi că persoanele care se aflau acolo au supravieţuit".

El spune că la acest moment nu se ştie „dacă există răniţi sau morţi", dar că deocamdată „se pare" că majoritatea persoanelor aflate acolo au supravieţuit şi „sunt bine".

„Acum se înlătură molozul. Există supravieţuitori"

De asemenea, Reuters citează un oficial de la biroul primarului din Mariupol, care a declarat că autorităţile locale nu au încă un bilanţ al victimelor şi că se crede că există supravieţuitori prinşi dedesubt.

  • „Refugiul antiaerian a rezistat. Acum se înlătură molozul. Există supravieţuitori. Nu ştim încă numărul victimelor", a declarat pentru Reuters consilierul municipal Petro Andruşcenko, care a adăugat că sunt în curs de desfăşurare operaţiuni de salvare pentru a ajunge la supravieţuitori şi a stabili numărul victimelor.

Pe două laturi ale clădirii bombardate era scris cuvântul „copii"

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, l-a numit „monstru" pe pilotul avionului care a bombardat clădirea teatrului, în care se adăposteau peste 1.000 de oameni.

Reznikov a spus joi, într-o intervenție video în Parlamentul European, că pilotul a aruncat bomba deși pe două laturi ale clădirii era scris cu litere mari cuvântul „copii”.

CNN a geolocalizat imaginea, iar imaginile din satelit arată cuvântul „copii” scris lângă clădire înainte ca aceasta să fie bombardată.

Kremlinul neagă bombardarea teatrului

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a susținut joi că acuzaţiile potrivit cărora Rusia a bombardat teatrul sunt o minciună. Ea a reiterat dezminţirile Kremlinului cum că forţele ruse ar viza civili de la începerea invaziei în Ucraina. "Forţele armate ale Rusiei nu bombardează localităţi şi oraşe", a insistat ea într-un briefing de presă.

Clădirea Teatrului Dramatic aflat în centrul orașului Mariupol a fost bombardată miercuri seară.

---------------------

Urmărește ultimele evoluții din a 22-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.