Zelenski a mai confirmat că primarul Melitopolului, Ivan Fyodorov, a fost eliberat și a adăugat că orașul nu a fost îngenuncheat. Soldații ruși l-au răpit pe 11 martie și au încercat să-l forțeze să colaboreze. Dar a rezistat. Nu a cedat. Vom rezista și noi. Nu renunțăm. Pentru că suntem ucraineni și ne apărăm mereu poporul și ceea ce este al nostru, a spus Zelenski, citat de presa locală.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Președintele a mai spus că coridoarele umanitare au eșuat miercuri. „Soldații ruși nu au oprit bombardamentele și nu au garantat siguranța”, a adăugat el.

În ciuda atacului, Zelenski a spus că peste 6.000 de oameni, inclusiv 2.000 de mii de copii din Mariupol, au reușit să fugă în Berdiansk și sunt evacuați.

Trupele ruse au deschis focul pe tronsonul de drum dintre Vasylivka și Kamyanske din regiunea Zaporizhia. A fost un miracol că nimeni nu a murit. Cinci persoane au fost rănite, inclusiv doi copii.”

În Cernihiv, a adăugat Zelenski, trupele ruse au tras asupra civililor care „pur și simplu stăteau la coadă pentru pâine”, ucigând zece oameni.

Zelenski a confirmat, de asemenea, că forțele ruse au aruncat o bombă asupra teatrului din centrul orașului Mariupol. ”Sute de oameni se adăposteau acolo... Clădirea a fost distrusă. Numărul victimelor este încă necunoscut.”