Orașul-port Mariupol este înconjurat deja de două săptămâni, iar în ultimele zile luptele s-au întețit. Dincolo de bombardamentele constante care au distrus zone întregi din oraș, forțele ruse încearcă pătrunderea în oraș pe mai multe direcții.

Atac asupra blindatelor rusesti in MariupolFoto: Colaj foto

Într-un clip video realizat din dronă se vede lupta dusă de rezistența ucraineană împotriva unor vehicule blindate rusești, în jurul unui bloc de locuințe de la marginea Mariupolului.

Din imaginile aeriene se vede cum cel puțin trei blindate rusești sunt distruse sau afectate puternic, iar pe video sunt surprinse atacurile cu arme antitanc / anti blindate asupra unui transportor BTR-82 și asupra unui vehicul MRAP (rezistent la mine și ambuscade) de tipul KamAZ-63968 "Typhoon".

În timp ce aceste lupte se duc în numeroase alte zone de la marginea orașului, Mariupol e încontinuu aflat sub tirul bombardamentelor rusești.

Imagini surprinse din dronă luni dimineața arată distrugerile masive asupra orașului, inclusiv loviturile rusești care lovesc în plin blocurile de locuințe.

Ucraina susținea luni dimineață că a reușit să distrugă până acum nu mai puțin de 389 de tancuri rusești, 1.249 de vehicule blindate și alte câteva sute de vehicule, camioane și mașini militare.

---