Instructori militari străini lucrau la baza militară din Iavoriv, în apropiere de granița cu Polonia, care a fost lovită duminică de un atac aerian rusesc, a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • UPDATE 12:39 Cel puțin 35 de persoane au fost ucise și 134 rănite în atacul aerian rusesc, a anunțat guvernatorul regional Maksym Kozytskyy

Un reprezentant al ministerului apărării a declarat pentru Reuters că încă încearcă să stabilească dacă vreunul dintre instructori se afla la centru în momentul atacului.

"Rusia a atacat Centrul Internațional de Menținere a Păcii și Securitate de lângă Lviv. Aici lucrează instructori străini", a scris Reznikov într-o postare online.

Guvernatorul din Lviv a spus inițial că în atacul aerian asupra unității din Iavoriv au fost ucise nouă persoane, iar alte 57 sunt rănite, ulterior revenind și precizând că bilanțul este mult mai mare.

Potrivit vuvernatorului armata rusă a tras 30 de rachete asupra bazei.

Un martor Reuters a văzut 26 de ambulanțe îndreptându-se spre unitatea militară lovită.

Kremlinul nu a răspuns imediat la o solicitare Reuters de a da declarații cu privire la atacul cu rachete atât de aproape de granița cu NATO.

Ucraina și-a desfășurat acolo majoritatea exercițiilor cu țările NATO înainte de invazie. Ultimele exerciții majore au avut loc în septembrie.

În săptămânile de dinaintea invaziei Rusiei din 24 februarie, armata ucraineană s-a antrenat acolo, dar, potrivit presei ucrainene, toți instructorii străini au părăsit unitatea de antrenament la jumătatea lunii februarie, lăsând în același timp tot echipamentul în urmă.

---