Ministerul rus al Apărării a afirmat sâmbătă că situația umanitară se „deteriorează rapid” în Ucraina, care se confruntă cu invazia forțelor ruse, și că aceasta este chiar „catastrofală” în unele orașe ucrainene, relatează AFP.

Generalul Mihail Mizintsev, șeful Centrului de control al Apărării Naționale din RusiaFoto: Olga Balashova / TASS / Profimedia

„Situația în Ucraina, din păcate, continuă să se degradeze rapid și, în unele orașe, a atins proporții catastrofice”, a declarat generalul Mihail Mizintsev, citat de agențiile de presă ruse.

El a acuzat „naționaliștii” ucraineni că minează zonele rezidențiale și distrug infrastructura cheie, precum drumuri și poduri, privând civilii de căi de evacuare și lăsându-i fără electricitate, fără apă, alimente și medicamente.

Situația este în mod special gravă la Mariupol, port cheie din sudul Ucrainei, unde „sute de mii de persoane, între care și cetățeni străni”, sunt blocate, a mai spus Mizintsev, dând vina din nou pe „naționaliștii” ucraineni pentru această situație.

---