Serviciul de Informaţii al Ministerului Apărării din Ucraina informează sâmbătă seara că forțele ruse au deschis focul asupra unui convoi de civili, care era format exclusiv din femei și copii, în timp ce se încerca evacuarea acestora din localitatea Peremoha, din regiunea Kiev, relatează Reuters și Interfax-Ukraine.

Evacuarea civililor din UcrainaFoto: MARCUS YAM/LOS ANGELES TIMES / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Pe 11 martie, în timp ce se încerca evacuarea localnicilor din satul Peremoha (raionul Barîşivka, din regiunea Kiev) către satul Hostroluchia, pe coridorul „verde” agreat, ocupanții au tras asupra unei coloane de civili, care era formată exclusiv din femei și copii. Rezultatul acestui act brutal - șapte morți. Unul dintre ei, un copil. Numărul exact al celor răniți nu este cunoscut încă”, a transmis serviciul de informații ucrainean.

După ce au deschis focul - mai relatează sursa citată - „ocupanții au forțat restul persoanelor din convoi să revină în satul Peremoha și nu le-au mai lăsat să iasă”.

„La acest moment, este aproape imposibilă stabilirea unei căi de comunicație, precum și furnizarea de asistență medicală și umanitară”, a mai spus serviciul Ministerului Apărării ucrainean.

---