Preşedintele american Joe Biden afirmă că Vladimir Putin „a eşuat” în ceea ce şi-a propus până acum - să ocupe rapid Ucraina, să destrame NATO, UE şi SUA. „Războiul lui Putin împotriva Ucrainei nu va fi niciodată o victorie”, a susținut Biden, conform News.ro. Acesta a reafirmat determinarea NATO de a apăra „fiecare centimetru” din teritoriile statelor membre, dar a precizat, din nou, că NATO nu va lupta cu Rusia în Ucraina. Biden şi Zelenski au vorbit din nou la telefon despre situaţia din teren şi viitoarele măsuri.

Joe BidenFoto: Isopix / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Războiul lui Putin împotriva Ucrainei nu va fi niciodată o victorie”, a transmis Joe Biden, într-un mesaj pe Twitter.

Preşedintele american afirmă că Vladimir Putin „spera să domine Ucraina fără luptă, spera să rupă determinarea europeană, spera să slăbească Alianţa transatlantică, spera să destrame America”.

„A eşuat”, a mai afirmat Biden.

Acesta a reafirmat determinarea NATO de a apăra ţările membre.

„Vreau să fiu clar: vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO cu toată puterea unei Alianţe unite, dar nu vom duce un război împotriva Rusiei în Ucraina”, a mai afirmat liderul american.

El a reafirmat totodată că o confruntare directă între NATO şi Rusia reprezintă Al Treilea Război Mondial, lucru care trebuie prevenit cu orice preţ.

De asemenea, Biden a anunţat că a vorbit din nou cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, despre situaţia din teren, despre noi măsuri pregătite pentru a sancţiona Rusia şi despre sprijinul care mai poate fi acordat Ucrainei.

---